Se että sat´tami on (kaiketi) telkien takana ja päätyy ehkä tuhkamaisen tai köydellisen olomuodon jälkeiseen tilaan tai tilattomuuteen..niin paraneeko maailman olotila sen myötä mielekkäämpään suuntaan..toivottavasti. Toivottavasti nämä bussailun jälkeiset toimenpiteet aiheuttasivat myös sen toivottavan ilmiön vaikka ajan kanssa, että yleisesti maailmantila olisi hengittävämmällä tasolla eikä hengettömällä linjalla, eli tyylillä millä hyvänsä ei kuitenkaan voisi menetellä, oli kyseessä suurvallat tai muut vaikuttavat tahot eivät voisi diktatoroida oman intrerssin takia ihan kaikkien kustannuksella. Eli voisihan sitä kaiketi yrittää eettisempääkin linjaa, muuten tää helahoito kyllä mun mielestä väistämättä raaistuu entisestään. Mutta ihmisen suunta on se mihin se sitä itse vie, eli todnäk aika tuhoisaan päin, eihän se siitä mihinkään ole muuttumassa vaikka bussin tilalle tulee vr tai finnair. Musta ja varmaan muistakin ois vaan kiva kun sais elää raikkaassa ilmastossa ja kaikilla ei olis pipo niin kireellä, kun tänne kerran tipahti tuttia imemään ja ihmettelemään mitä sitten seurasi. :)

Todennäköisesti kuvittelen tajuavani pienellä oppimäärällä, että selvääkin selvempää nykymaailmassa on että bussin tapa on muutenkin tämän päivän hengessä menemistä...riistetään oman edun vuoksi, miten sen vaan saa parhaiten pelattua. Tietenkin. Se käsitys ja menettelytapahan on jatkunut iät ja ajat valtion ym -politiikassa. Politikointi Afganistanissa ja Irakissa ja Israelissa ja Iranissa on oma lajinsa ja intressit em. valtioiden sisällä ja niistä ulospäin ja ulkoa sisäänpäin minkäkin valtion taholta katsottuna on melkein mahdoton yhtälö ymmärtää ainakin täysveriseltä maallikolta. Lähinnä tsoortsin ahistusta kuitenkin edelleen ihmettelen, koska linjansahan voi valita myös ei-sotaisella mentaliteetilla. Mutta todennäköisesti vastaus voisi olla selvästikin, että tsoortsi ei valitse itse mitään juurikaan  -mikä nyt ei mikään uusi uutinen ole- vaan siinäpä syy miksi harmaata harmaan päälle kasvaa.

Mutta harmi on, että ihmisyys jää tässä maailmassa poliittisten etujen ja valtiontalouksien ja maailmankaupan ja maailmanmarkkinoiden ja rahakeskeisyyden ja kaiken siihen liittyvän jalkoihin. Ei voi kui omalta kohdalta tehdä toisin, koska mun mielestä ihminen ois onnellisempi ja hyvinvoivampi ilman tätä kaikkea raha-ilmiöihin liittyvää. Vaihtotaloushan ei vaan ole kuitenkaan kaiketi mahdollista..eli oravannahka-kausi.. koska aina meistä joku varastaa ja joku vetää välistä ja joku alkaa ompelemaan tekoturkista niitä nahkoja. Semmoinenhan se on ihmisten luonto. Kun vaan muistaa itse pitää itsensä ihmisenä ni jospa sitä sitten voi lähteä rauhallisemmalla mielenliikkeellä omiin tuhkakasoihinsa.

Se on positiivista että bussi puuttui tilanteeseen...mutta auttoiko se todellakin.. ja ketä..ja mikä on tilanne tornien nurinmenosta. Turhankin selvältä näyttää kenen edun mukaista oli päsäyttää nämä kelalleen..tämä on spekulointia siinä missä muutkin em asiaan liittyvät. Mutta saahan sitä tuumailla. Sitten näiden kuuluisten sukujen kanssa hengailut. Pakkohan sen on toimia niin kuin käsketään(kö)? Toivottavasti kuitenkin maailmanpoliitikot kaikkinensa löytävät ihmisyyden ytimen itsestään ja tää kaoottinen pyssyillä tohistelu lieventyisi ainakin jos ei nyt lopu.